+31 85 06 06 411 alles@voormobliteit.nl

Bijna iedereen gebruikt WhatsApp. In Nederland gebruiken 12,1 miljoen mensen het kanaal (informatie van Newcom.nl) Voor de zakelijke communicatie is in 2018 WhatsApp Business gelanceerd. De app is voor Android en IOS gratis te downloaden. WhatsApp Business lijkt veel op de consumenten app van WhatsApp.

In de basis draait het bij WhatsApp om het versturen van tekstberichten. Maar WhatsApp biedt veel meer. Denk hierbij aan het delen van foto’s en video’s, het versturen van bestanden, het versturen van spraakberichten, het voeren van groepsgesprekken en (video)bellen. WhatsApp Business biedt nog wat extra functionaliteiten. Als je voor de zakelijke communicatie WhatsApp Business nog niet gebruikt, overweeg dan om dit te gaan doen. Onderstaand  een toelichting over een aantal functionaliteiten van WhatsApp.

Zakelijke communicatie met jouw eigen vaste telefoonnummer

Zoals eerder aangegeven maken al ruim 12 miljoen mensen gebruik van WhatsApp. Door de komst van WhatsApp business zal het aantal gebruikers verder toenemen. Voorheen kon je alleen jouw 06-nummer aan WhatsApp Business koppelen. Dat is gelukkig verleden tijd. Je kunt Whatsapp Business koppelen met een vast nummer. 

Bedrijfsprofiel en berichtinstellingen

Met de omschrijving van jouw bedrijf, de locatie, openingstijden, e-mailadres, website en logo maak je een bedrijfsprofiel aan. Je kunt standaard een begroetingstekst instellen voor klanten die met jou contact opnemen. Het bericht wordt verstuurd wanneer (potentiële) klanten voor het eerste een bericht sturen of na 14 dagen van inactiviteit. Natuurlijk wil je altijd direct op een bericht reageren, maar soms is dat niet mogelijk. Met een afwezigheidsbericht kun je automatisch antwoorden wanneer je niet beschikbaar bent. Hiervoor zijn verschillende instelmogelijkheden. 

Online jouw winkel/showroom inrichten

Misschien gaat het te ver om direct van het inrichten van jouw online winkel of online showroom te spreken.  Toch is het mogelijk om jouw aanbod online via WhatsApp te presenteren. Met de functie catalogus kun je per product/dienst een afbeelding, productnaam, prijs, omschrijving en link toevoegen. De catalogus wordt vertoond op het bedrijfsprofiel. Bedrijven kunnen in de instellingen van de WhatsApp Business-app de catalogus aanmaken en vervolgens delen met klanten in chats door een product of dienst als bijlage toe te voegen.

 

Persoonlijk contact en snelle antwoorden

WhatsApp Business is een handig kanaal voor persoonlijk contact. Bij zakelijke communicatie worden vaak ook standaardvragen gesteld waarbij een uitgebreid maar standaard bericht afdoende is. WhatsApp heeft de functionaliteit ‘Snelle antwoorden’. Je maakt “snelle antwoorden” met sneltoetsen aan voor berichten die je vaak verzendt. Je kunt deze functie gebruiken voor tekst- of mediaberichten.

 

Versturen van documenten

Het is mogelijk om PDF-bestanden, spreadsheets, presentaties te delen. Je kunt documenten tot een grootte van 100 MB versturen, zodat je gemakkelijk kunt sturen wat je wilt naar wie je wilt.

Zakelijke app of WhatsApp Business API?

De app van WhatsApp Business kan op slechts één apparaat geregistreerd worden. Wil je de dat meerdere personen zich met inkomende berichten kunnen bezighouden dan is het handig om van de API gebruik te maken. Jouw systeembeheerder kan je daarbij helpen. Het is zelfs mogelijk om een eigen WhatsApp chatbot in te zetten. Je kunt hierdoor WhatsApp gesprekken automatiseren.

Veiligheid WhatsApp

WhatsApp maakt gebruik van end-to-end encryptie. Je berichten en oproepen worden beveiligd zodat alleen jij en de persoon waarmee je communiceert het bericht kan lezen of luisteren. En dus niemand aders, zelfs WhatsApp niet.

Meer informatie

Wil je meer weten over WhatsApp, ga dan o.a. naar de webpagina van WhatsApp. Natuurlijk kun je ook met ons contact opnemen. Uiteraard ook via WhatsApp (085-0606411).

 

 

 

 

Voor Mobiliteit (management, consultancy, marketing) zorgt voor de beste klik met jouw klanten met advies & tools. Onze focus: 100% bedrijven uit de sector mobiliteit. Hieronder vallen o.a. Autobedrijven (verkoop, reparatie & onderhoud, verhuur, autowas), Tweewielerbedrijven (fiets, motor, scooter), Caravan en Camperbedrijven, Autoleasemaatschappijen, bedrijven uit de sector delen en MaaS. Meer weten? neem met ons contact op.

 

Wil je regelmatig nieuws over mobiliteit ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via deze pagina.