+31 85 06 06 411 alles@voormobliteit.nl

Soorten fietsen

Van verschillende soorten fietsen hebben we beschrijvingen gemaakt. Door een paar simpele muisklikken bepaal je zelf welke fietsen je op jouw website wil laten zien. Wil je een extra beschrijving van een fiets toevoegen, dan regelen we dat voor jou. Je hebt ook de mogelijkheid om foto’s toe te voegen. Teksten kun je zelf wijzigen. Hier heb je absoluut geen IT-kennis voor nodig. En kom je er even niet uit, dan helpen we jou natuurlijk.

Bakfietsen

Met een bakfiets vervoer je gemakkelijk grotere of zware goederen en een bakfiets is natuurlijk ideaal om personen mee te vervoeren. De oude bakfiets, zoals de bakker vroeger had, is tegenwoordig een stuk moderner en vooral lichter geworden. Het zwaartepunt van een bakfiets ligt dicht bij de grond en een bakfiets heeft een lage instap. Een bakfiets is wendbaar en eenvoudig te besturen. Daarnaast zorgt een bakfiets ervoor dat je minder met de auto op pad gaat en bijdraagt aan duurzaam leven. De keuze in modellen enorm toegenomen: voor elk type gebruik is er wel een passende bakfiets te vinden. Zo zijn er sportieve en wendbare bakfietsen, bakfietsen om kinderen of honden mee te vervoeren en zetten bedrijven steeds vaker zogenaamde cargobikes in om hun goederen af te leveren of te vervoeren. Met een elektrische bakfiets wordt het fietsen met een bakfiets nog eenvoudiger. Kom bij ons langs en ervaar het gemak van een bakfiets.

Crosshybride fietsen

Een crosshybride is een soort racefiets die ook gemaakt is voor het rijden op onverharde paden. Een cyclocross heeft een korter frame en is daardoor zeer wendbaar. Door het kortere frame zit je ook iets meer rechtop. Het frame van een crosshybride is meestal voorzien van oogjes, waardoor je makkelijk spatborden, verlichting, een vast slot of een bagagedrager kunt monteren. Zo neem je makkelijk jouw bagage mee naar het werk en in het weekend voor een fietstrip. Met een crosshybride kun je alle richtingen uit. Een crosshybride kun je dus ook als stadsfiets gebruiken, voor sportieve ritten en alles wat daar tussenin valt. En het mooie daarvan is dat je hiervoor maar één fiets hoeft te hebben. Dat scheelt ruimte. Kom bij ons langs om verschilende crosshybride fietsen te bekijken. Wij geven je graag advies.

Elektrische fietsen

Met een elektrische stadsfiets krijg je extra ondersteuning bij het fietsen. De accu en motor zorgen ervoor dat de ondersteuning wordt opgewekt. Je kiest er zelf voor in welke mate je deze ondersteuning wilt. De actieradius van een elektrische fiets verschilt per merk en model. Waar de motor zit op de fiets is bepalend voor het karakter van de e-bike. Er zijn elektrische fietsen, waarbij de motor, voor, achter of in het midden geplaatst is. Elektrische fietsen zijn in veel verschillende vormen verkrijgbaar. Kom bij ons langs om ons assortiment elektrische fietsen te bekijken.

Speed pedelecs

Naast de gewone elektrische fiets, bestaat sinds een paar jaar, de speed pedelec. De speed pedelec behaalt een veel hogere snelheid dan de gewone e-bike. Bij een speed pedelec kun je trapondersteuning krijgen tot 45 km/h. Aan het gebruik van de speed pedelec zitten wel enkele voorwaarden verbonden. Je bent verplicht om tijdens het fietsen een helm te dragen. Daarnaast dien je het kenteken te registeren en de speed pedelec WA te verzekeren. Wil je meer informatie over de speed pedelec, kom dan bij ons langs.

Gravelbikes

De gravelbike is een racefiets die voor het rijden op zowel onverharde als verharde wegen geschikt is. De fiets is gebouwd om veel kilometers en lange ritten mee te kunnen rijden. Het frame van een gravelbike is wat langer en daardoor is de fiets comfortabel en stabiel. Bij een gravelbike zit je vergeleken met andere racefietsen meer ontspannnen en stabieler. Hierdoor kun je in deze houding het fietsen langer volhouden. Kom bij ons langs om de gravelbikes te bekijken. 

Hybride fietsen

Hybride fietsen zijn sportieve fietsen die geschikt zijn voor woon-werk verkeer en plezierritten tijdens jouw vrije tijd. Je hebt de keuze uit verschillende soorten hybride fietsen. Wil je niet alleen over fietspaden en asfalt fietsen en af en toe ook een onverhard pad meepakken? Kies dan voor een crosshybride. Met een trekking hybride fiets je makkelijker grotere afstanden. Het voordeel van een hybride fiets is dat deze licht is en veel versnellingen heeft. De meeste hybride fietsen beschikken ook over een verstelbare stuurpen. Een hybride fiets herken je aan het sportieve uiterlijk en aan de open kettingkast. Daardoor heeft een hybride fiets in vergelijking met een stadsfiets wel iets vaker onderhoud nodig. Er zijn hybride fietsen met een geveerde voorvork of een verende zadelpen. Dit soort fietsen bieden extra comfort. Wil je meer informatie over hybride fietsen, kom dan vooral bij ons langs.

Kinderfietsen

Naast leeftijd is de kledingmaat een handig hulpmiddel voor het bepalen van de maat van een kinderfiets en bij twijfel kun je de binnen beenlengte opmeten. Hiermee krijg je een indicatie van de afstand van het zadel tot aan de grond. Kinderfietsen zijn er in alle vormen en maten, maar moeten natuurlijk altijd veilig en betrouwbaar zijn. Om te bepalen welke framemaat van een kinderfiets het meest geschikt is, is niet de leeftijd maar de lengte van het kind het meest bepalend. Er zijn twee belangrijke dingen om op te letten bij de aanschaf van een nieuwe kinderfiets. Je kind moet goed met de voeten bij de grond kunnen, voor het geval er onverwacht voor iets of iemand moet worden gestopt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je kind makkelijk bij het stuur en de remmen kan. Natuurlijk kun je bij ons naast de fiets ook terecht voor belangrijke accessoires zoals een fietshelm, een slot of een mandje. Kom bij ons langs. Wij helpen jou en jouw kind heel graag.

Mountainbikes

In tegenstelling tot reguliere fietsen bestaat een mountainbike eigenlijk nog niet zo heel lang. In de jaren ’80 werden de eerste mountainbikes op de markt gezet. Mountainbikes zijn gemaakt om op elk terrein te kunnen rijden. Er zijn twee soorten mountainbikes: hardtail en full suspension. Een hardtail mountainbike heeft alleen voorvorkvering en is aan de achterkant stijf. Een hardtail mountainbike is voor de meeste ritten in Nederland een prima optie. Als je vaker op uitdagende heuvelachtige terreinen fietst, is de full suspension mountainbike de juiste keuze. De full suspension mountainbike heeft ook achtervering. Met de full suspension houd je meer grip en kun je scherp sturen. De laatste jaren wordt mountainbiken onder vrouwen steeds populairder. Veel merken hebben hun eigen dames mountainbike. Wil je meer over mountainbikes weten, kom dan vooral bij ons langs.

Racefietsen

Wanneer je een racefiets wilt kopen, dan heb je de keuze uit een flink aantal verschillende types en mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit aerodynamische racefietsen, lichtgewicht klimfietsen, tijdritfietsen, fitness fietsen etc. Voor ieder type gebruik en voor ieder budget is er wel een passende racefiets te vinden. Zaken zoals het gewicht, de lengte, het aantal versnellingen, de geometrie, de wielen en de materiaalsoort van het frame zijn belangrijk bij het maken van keuzes. Ons advies kan jou daar zeker bij helpen.

Stadsfietsen

Een stadsfiets is een fiets die voor niet al te lange ritten wordt gebruikt. Denk hierbij aan verkeer woon-werk, naar school gaan of het doen van boodschappen. Een stadsfiets heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en wordt gemaakt van betrouwbare onderdelen. De stadsfiets heeft bijna altijd een gesloten kettingkast. Hierdoor heeft de stadsfiets minder onderhoud nodig. Er zijn veel verschillende soorten stadsfietsen: de transportfiets, de oma fiets, de moederfiets, sportieve stadsfiets en kinderfietsen. Er zijn aparte stadsfietsen voor heren, dames, jongens en meisjes. Veel varianten zijn ook als elektrische fiets verkrijgbaar. Je bent van harte welkom om onze fietsen te bekijken.

Vouwfietsen

Vouwfietsen zijn licht, compact en kunnen makkelijk overal mee naar toe genomen worden. Met een paar handeligen tover je de vouwfiets om tot een volwaardige fiets voor dagelijks gebruik. Het stuur en zadel zijn eenvoudig verstelbaar en daarom is een vouwfiets voor iedere lengte geschikt. Een vouwfiets past makkelijk in de achterbak van de auto. Daarnaast mag je een vouwfiets gratis meenemen in het openbaar vervoer. Aan een vouwfiets worden hoge eisen gesteld. De fiets moet zo licht en compact mogelijk zijn, maar ook veilig en gebruiksvriendelijk. Ervaar het gemak van de vouwfiets en kom bij ons langs.

Ligfietsen

Je ziet steeds meer ligfietsen op de weg. Met een ligfiets kun je heel comfortabel fietsen. Door de relatief lage zit is een ligfiets heel aerodynamisch, het is niet moeilijk om hogere snelheden te behalen. Sommige soorten ligfietsen maken gebruik van een kuip, een zogenaamde overdekte ligfiets. Beschikt de ligfiets over drie wielen dan krijgt zo’n ligfiets de naam trike mee. Er bestaan ligfietsen met een voorwiel- en achterwielaandrijving. Bij achterwielaandrijving is de ketting van de fiets veel langer. Kom bij ons langs en bekijk onze ligfietsen.